LiedjesLijst

Al vele keren mochten wij als Zangeres en Pianist aanwezig zijn bij misschien wel het belangrijkste en persoonlijkste moment uit jullie leven. De liedkeuze laten wij geheel over aan het bruidspaar in spé en dat levert hele leuke, verrassende liedjes op. Maar hoe kom je nu tot de juiste liedjeskeuze?

Op deze pagina vind je een aantal tips en onze LiedjesLijst ter inspiratie. Deze liedjes speelden we allemaal eerder tijdens de huwelijksceremonie.

Jullie trouwceremonie zal uniek zijn. Dit begint al met het keuze voor de locatie, de trouwambtenaar en jullie gasten. Jullie kiezen voor een bepaalde sfeer, een gevoel dat goed bij jullie past en dat jullie graag willen uitdragen. Vandaag Vieren jullie de Liefde! Door te kiezen voor (live) muziek tijdens jullie huwelijksceremonie maak je een duidelijk statement. Het kan even "lucht geven" aan de ceremonie zeker wanneer er veel tekst gesproken wordt. Het kan een moment van stilstaan zijn voor jullie; geniet van jullie zelfgekozen muziek en kijk eens even om je heen naar al die lieve mensen die voor jullie samen zijn gekomen. Het kan de stilte tijdens het tekenen wat opleuken en de entrée van het bruidspaar iets magisch geven en, omdat er live gespeeld wordt, kan dit moment gemakkelijk wat gerekt of juist ingekort worden als de situatie daarom vraagt.

TIP: kies een lied dat jullie terugbrengt naar de tijd dat jullie nét bij elkaar waren.
Ken je dat gevoel dat je de eerste klanken van een liedje hoort en direct in gedachten terug in de tijd gaat? De muziek brengt je terug naar de tijd waarin dit nummer grijsgedraaid werd en je voelt je weer net als toen. Muziek (en ook geur) heeft die uitwerking op mensen en brengt herinneringen tot leven. Het is grappig hoe persoonlijk de uitwerking van muziek op mensen is, muziek kan krachtig en kwetsbaar tegelijk zijn.
Zo speelden we eerder “Let her go” van Passenger dat beschrijft hoe twee mensen die langere tijd van elkaar vandaan zijn zich ineens realiseren dat het échte liefde is.

TIP: kies een lied dat jullie situatie beschrijft
We speelden “Can’t help falling in love” voor een stel waarvoor de liefde lange tijd eigenlijk niet mocht bestaan maar dat desondanks toch voor elkaar koos.
Zo speelden we “Heb het leven Lief” voor een stel dat na een nare periode van ziekte ervoor koos als gezin te trouwen.

TIP: kies een lied waarop jullie simpelweg niet stil kunnen blijven staan, er MOET gedanst worden
Zo hebben we Sky full of stars van Coldplay wel gespeeld maar ook "Don't stop me now" van Queen.

TIP: kies een lied dat jouw wederhelft beschrijft
Denk dan aan de Ode aan de vrouw die Charles Aznavour zo mooi verwoordt in “She” en door Billie Joel in “Always a woman”. Voor de mannen zijn er minder liedjes geschreven, vreemd eigenlijk, maar 1 verzoekje dat mij is bijgebleven vanuit het perspectief van de man "I'm your man" van Leonard Cohen.

TIP: kies een lied dat jullie relatie (in z'n geheel) beschrijft, dus ook de iets mindere momenten
Bijvoorbeeld “All of me” van John Legend dat gaat over de (im)perfecties van eenieder en hoe je kunt houden van ál die kleine dingen die een persoon maken tot wie hij of zij is.

Het zijn die persoonlijke verhalen achter een lied die we voor altijd onthouden en die de trouwceremonie zo persoonlijk en uniek maakt. Mijn advies is dus om nummers te kiezen die iets zeggen over jullie relatie, over jullie leven of over de manier waarop jullie elkaar hebben ontmoet.
Mijn persoonlijke favoriet is op dit moment “Zij” van Marco Borsato. Het nummer bestaat al sinds 2012 maar met de entree van de bruid in mijn hoofd krijgt dit lied een nieuwe dimensie voor mij. De tekst gaat over hoe de bui van de vrouw je dag kan maken of breken, hoe ze zowel een vrouw als een kind kan zijn en hoe zij door haar bestaan alleen al jouw leven kleur geeft. De muziek is prachtig in 6/8 gecomponeerd, wat bij liefdesliedjes niet vaak voorkomt.

Benieuwd wat de beste momenten tijdens jullie ceremonie zijn voor een lied? Wij adviseren bij Binnenkomst van het bruidspaar, tijdens het Tekenen van de Akte en na Afloop van het Officiële gedeelte voor muziek te kiezen. Jullie zijn uiteraard vrij om hiervan af te wijken, wij passen ons graag aan.

Meer inpiratie nodig? Download hieronder onze LiedjesLijst voor tijdens de huwelijksceremonie. Veel Plezier met het kiezen van jullie persoonlijke liedjes!